Zao Make-up

100% natuurlijke formules


Zao Make-up zet zich in om producten aan te bieden met samenstellingen waarvan 100% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong* is. Zonder petrochemische derivaten of synthetische conserveringsmiddelen zijn de producten van Zao gezond voor jouw huid. Onze grondstoffen worden verkregen door een niet-vervuilende en eenvoudige transformatie van een plant of mineraal zoals plantenextracten, plantaardige oliën en boters, minerale pigmenten…. Dankzij onze ecologische en ethische engagementen kregen we in 2014 de vermelding “Slow Cosmetic”.         

Ook de kwaliteit van onze grondstoffen is van het grootste belang. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe natuurlijke ingrediënten om je het beste te garanderen. Onder deze ingrediënten is het gemicroniseerde zilverpoeder, dat naast een uitstekend huidvriendelijk conserveringsmiddel, verbazingwekkende antiseptische eigenschappen heeft. Hoewel het erg duur is, hebben we ervoor gekozen om het in bijna al onze producten te gebruiken.         

Voorkeur voor biologische landbouw

Al onze producten zijn biologisch door Ecocert gecertificeerd (volgens de Ecocert Greenlife en Cosmos Standard normen) en gelabeld Cosmebio*.         

Vanaf het begin van het Zao avontuur hebben we de keuze gemaakt om ons te richten op grondstoffen uit de biologische landbouw. Door te kiezen voor ingrediënten die vrij zijn van chemische meststoffen en pesticiden, minimaliseren we de bodem- en grondwatervervuiling, beschermen we de biodiversiteit en zorgen we voor jouw gezondheid.         

Ons make-up assortiment heeft een grote verdraagzaamheid voor de huid. De werkzame bestanddelen van biologische planten zijn veel geconcentreerder dan in planten uit conventionele landbouw.         
        * Behalve nagellak.

Respect voor dieren


Omdat we respect hebben voor alle levende wezens, wordt geen van onze eindproducten en geen van onze grondstoffen getest op dieren. Zo zijn Zao producten gecertificeerd Cruelty Free van Leaping Bunny.         

Het gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong, zoals bijenwas en karmijn (rood pigment), is uitgesloten. Alle Zao producten zijn dus Vegan gecertificeerd door de Vegan Society.         

Bovendien zijn onze penselen gemaakt van synthetisch haar in plaats van dierlijk haar.

Duurzame verpakkingen


Eco-ontwerp is de kern van ons denken. Daarom is onze primaire verpakking bamboe. Het is een ecologisch grondstof omdat het een fenomenale groei kent, zonder dat er kunstmest of pesticiden nodig zijn. Bamboe heeft slechts 4 tot 5 jaar nodig om zich te vernieuwen terwijl een boom minimaal 30 jaar nodig heeft! De bamboe die gebruikt wordt voor onze verpakkingen groeit in inheemse bossen in beschermde gebieden.         

Onze secundaire verpakking is gemaakt van katoen. De bamboe producten worden verkocht in een elegante katoenen zakjes om hen verder te beschermen. Deze zakjes kunnen worden hergebruikt voor andere toepassingen, in tegenstelling tot kartonnen verpakkingen die onmiddellijk worden weggegooid.         

 

Bekijk hieronder het assortiment