Mijn liefde voor edelstenen is al op een hele jonge leeftijd ontstaan. Mijn eerste edelsteen kreeg ik op mijn 7e. Dit was een amethist. Ik kan mij nog goed herinneren hoe magisch ik deze steen vond. De mooie diep paarse kleur en glinster betoverde mij meteen. Vanaf dat moment ben ik stenen gaan sparen en ging ik heel vaak met mijn ouders mee naar beurzen om daar de mooiste stenen te mogen bewonderen en soms ook kopen.
Mijn verzameling werd steeds groter en groter. Ik had een hele vitrinekast vol.

Toen kwam de periode van de puberteit en waren edelstenen ‘kinderachtig’ en niet leuk meer. De vitrinekast met stenen werd opgeborgen en op zolder neergelegd. Iedere verhuizing gingen de edelstenen mee. Tot de laatste verhuizing… Al mijn edelstenen zijn per ongeluk op de verkeerde hoop terecht gekomen en zijn allemaal verdwenen bij het grofvuil. NEEEEEE…. mijn jarenlange verzameling weg… Bijna alles weg. Jullie zullen begrijpen dat ik hier echt heel erg van baalde. Wat ergens wel weer heel mooi was.. de enige steen die niet verdwenen was, was mijn allereerst amethist. Toch ook wel weer heel bijzonder en mooi.

In de tussentijd ben ik weer opnieuw mijn eigen verzameling gaan uitbreiden. Toen kwam het idee om voor mezelf edelsteen sieraden te gaan maken. Ik kreeg hier zoveel positieve reacties op en vragen of ik ook sieraden verkoop? Ja hoor.. ik wil best wel wat voor je maken hoor zei ik dan. Zo gezegd, zo gedaan. De bestellingen voor de sieraden werden er steeds meer en van daaruit is eigenlijk Mooimentje ontstaan. 

Maar sieraden maken kost best veel tijd. En tijd… ja die hebben we maar schaars. Met een parttime baan van 24 uur en 2 kleine kids is het dan allemaal best veel. Dus de sieraden zette ik even op een lager pitje en toen ben ik me meer gaan verdiepen in de verkoop van edelstenen.

Ik ben me niet alleen gaan verdiepen in de verkoop van edelstenen maar ook in de werking van edelstenen. Ik geef eerlijk toe dat ik zelf nog niet echt ervaren heb dat edelstenen echt iets voor mij doen. Maar ik geloof zeker wel in de kracht van edelstenen. Ik denk alleen dat ik op dit moment nog teveel bezig ben met mijn eigen zoektocht naar mezelf en dat daar al mijn energie naartoe gaat. Ik koop edelstenen nu dan ook voornamelijk omdat ik ze heel erg mooi vind. Ik lees dus wel veel over de werking van edelstenen en dit is wel heel interessant. Ik weet er dan ook wel het een en ander van maar ik ben nog zeker geen pro. Maar mocht je er vragen over hebben mag je ze natuurlijk altijd stellen. 

Edelstenen zijn dus de basis van mijn webshop. Maar het is wel mijn intentie om uit te gaan breiden met nog meer bijzondere gifts. Het liefst gifts met een waardevolle betekenis en gemaakt met passie en liefde. Het zou dus zomaar kunnen dat ik met bepaalde andere shops ga samenwerken om zo op den duur mijn aanbod te kunnen uitbreiden.

Lieve jij… Wees welkom op mijn webshop. Kijk rustig rond in de cadeaushop.

Pyriet