De kracht van toelaten

Zodra jij al jou angsten, emoties en jouw duistere kant kan toelaten, komt er ruimte vrij om los te laten. Toelaten zonder oordeel en volledige acceptatie. Dit typ ik nu heel makkelijk maar het is alles behalve makkelijk.  Maar hoe fijn zou het zijn als je durft toe te laten en daardoor heel veel ballast los kunt laten?

Als ik voor mezelf spreek heb ik in mijn carrière als topsporter en lastige thuissituatie altijd geleerd om mijn angsten en emoties niet te mogen toelaten. Deed je dit wel, dan werd je afgestraft. Dus voor mij zijn emoties een teken van zwakte. Dit zit zo diep in mijn systeem dat ik nog altijd heel goed ben in het blokkeren en niet toelaten van mijn  emoties. Van de 4 thema’s is dit toch wel het moeilijkste thema voor mij. Op dit moment volg ik somatic experience als therapie om dichterbij mijn gevoel en emoties te leren en durven komen. Stapje voor stapje kan ik het steeds iets beter. 

Maar toelaten betekend ook het kunnen ontvangen van liefde en hulp. Je hoeft het niet alleen te doen. Door het delen van jouw angsten en emoties krijg je vaak meer begrip dan je denkt. En samen kun je dan zo’n mooie groei doormaken. 

Toelaten is ook een vorm van sterk zijn.